Plugg ångest?

Ja det kan man säga att jag har, men endå inte!? Borde plugga som en häst, sjukt mycket att lära innan tentan på fredag, men kan inte finna motivationen. nu är allt klart- alla anteckningar och gloslistor och blodkärlen har jag en jätte bra bild på, så nu är det bara in pluggningen som saknas! Måste ta tag i den i morgon!!

Tror ändå inte jag kommer att klara tentan, men måste försöka plugga så jag inte har allt kvar till omtentan sen!.

Började dagen med att sammanställa gloslistan, sen blev det slapp framför tv:n tills mamma tycket vi skulle gå ner till affären och efter det var man ju ändå ute så då fick det bli en runda med jappy när man ändå var på G.

Efter det blev det åter Tv.n, tills mamma tyckte att nu var det dags för en lite längre promenad. Så sagt och gjort nu har vi precis gått runt härsjön- var ganska härligt faktiskt!

I kväll bär det in till storstan ronneby hahah. ska kolla in Malin och sebbes nya lya, kolla melodifestivalen och äta pizza och snacken en massa skit (hoppas jag), var en hel evighet sedan sist!! MYS ska det bli.

Ha en bra lördags kväll så hörs och störs vi!!

Fredag!

Ännu en vecka klar, idag har jag skrivit de sista anteckningarna inför tentan, så nu ska bara 25 sidor text+ alla blodådror, skelett och nerver pluggas in tills på fredag- vi får la se hur det går med den saken:-P

Har också varit ute i det underbara vädret idag och lyckats få fram mina första fräknar:-) Nu har jag precis kommit upp ur ett skönt bad och resten av eftermiddagen och kvällen blir nog lugn, med tv och skvaller tidning!!

Vi hörs och störs!

P.s har lånat ett latinskt lexikon idag med, fattar inte ett skit av det haha D.s

Åter!

Jaha så var man tillbaka från fjällen, och ännu en gång har jag överlevt de 9 milen mellan Sälen och Mora, hade ett mål på under åtta timmar, men dåligt väder, tröga spår och rygg ont gick det tyvärr inte detta året, blev 8.36 h i stället. Var i alla fall 20 min snabbare än förra året ¨då vi hade sjukt bra förhållanden, så lite nöjd är jag ändå!

Efter de 9 milen i måndags följde en lat tisdag med lite plugg och en super rolig afterski. Onsdagen bjöd på bra bräd åkning i Lindvallen och även den på en bra afterski. Idag jar jag ägnat dagen åt att åka bil, och i kväll måste jag plugga lite:-(

Men veckan i stort har varit toppen! Och nu är det bara att ta nya tag för resten av våren, nästa stora mål är göteborgsvarvet!

Hoppas ni också har haft en bra vecka! vi hörs och störs!

06.00

Har varit uppe och vaken sen 06.00, Vaknade då och var super pigg, ingen mening och ligga och dra sig då inte, nej upp och fram med datorn och allt plugg. Har nu avverkat 3 h pluggande och känner mig ganska nöjd och faktiskt inte ett dugg trött. Brukar inte plugga på helger men så tidigt har dan ju kanppt börjat så det räknas inte:-)

Snart ska jag baka kärleksmums som farmor ska få, vi ska ut till henne och fira hennes 89 års dag idag, ganska respektingivande ålder tycker jag!

Ska också hinna med och byta i buren åt jappy.

I går var det skola och sen gick jag o Mia och simmade- skönt som attan och efter det bar det hem mot blekinge och en trevlig frdags kväll med päronen och Mia.

I morgon bär det av mot fjällen igen och då kommer det att bli ett litet uppehåll här på bloggen, men återkommer på fredag!

Ha en bra helg och en bra vecka för det tänker jag ha!

Hörs och störs!

Plugg ger seg hjärna!

Tror min hjärna har runnti ut genom öronen, har suttit hela eftermiddagen och bara skrivit och skrivit och skrivit, nu är jag klar så långt jag ville idag och jag känner mig helt mosig i hela huvudet!
Men känner mig ganska nöjd i alla fall:-)

Var i skolan i förmiddags med så idag har det varit fullt upp! Så nu i kväll blir det TV och stickning.gud vad skönt!!

I morgon är det föreläsning och sen bär det hem mot blekinge i morgon kväll, liftar med syrran- perffekt.
 Nej nu orkar jag inte skriva mer!

Hörs och störs!

Känner mig riktigt duktig!

Nu börjar även denna onsdag leda mot sitt slut! Känner mig riktigt duktig i dag dock, var först en runda på prakticum i morse och lärde mig ta ven prov, eller jag testade att ta prov på en plastbit så säger bara en sak: Stackars min första patient:-)

Sen bar det hem, och tro det eller ej men jag fick en timmes plugg gjort innan syrran kom för en härlig promenad i det vacka vinter vädret, sen blev det lunch och skit snack med henne och nu har jag fått ytterligare 1 och en halv timmes plugg gjort, blev klar med nervsystemet i alla fall, om jag fattade nått är en helt annan historia! Men jag kanske är på G nu i alla fall:-)

I kväll är det box som gäller, sista träningen innan vasaloppet på måndag och i morgon är det skola på förmiddagen och förhoppningsvis lite plugg på eftermiddagen.

Hoppas ni har det bäst så hörs och störs vi!

Dator freak!

Min dator fick precis värsta CP rycket, tryckte man på en tangent skrev den något annat, hel skumt, men dator freak somk man är löste det sig ganska fort- min taktik: trycka på så många tangenter sammtidigt som möjligt:-)

Åkte ner till Lund i mörse, var inte alls motiverande och gå upp klockan 05.00, var sjukt trött när jag gick av i Lund, var nära att jag gick hem och lade mig i stället för att gå till skolan. Men plikt kännslan tog över och benen tog mig till skolan och föreläsning hela förmiddagen!

Nu i eftermiddagr har jag städat hela lägenheten och nu är det tvätt som gäller, ska bli skönt och lägga mig i nya lakan och ny städat rum!

I morgon är det Prakticum och venprovtagning som gäller, ska bli kul!

Ha det bäst, så hörs och störs vi!

Stickning!

Idag har jag typ inte gjort någor förutom att sticka, jag stickar inte så fort men har kommit en bra bit på vägen:-P Kan vara skönt o inte göra något speciellt ibland, har i och för sig varit ute i det fina vädret också, men mest har jag suttit i soffan och matat garna:-)

I morgon 06,14 bär det ner mot Lund igen för några dagars studier och föreläsningar innan det åter bär upp mot blekinge igen på fredag för vidare transport mot sälen på söndag!

Nej nu väntar stickningen:-P
Hörs och störs!

Älskar solen!

Vad lite sol kan göra för humöret! Allt känns mycket lättare och bättre om man får lite fint väder, var ute och gick en lång runda med päronen på förmiddagen och det var jätte härligt, efter det satte jag mig i en stol mitt på gräsmattan och bara njöt av solen. Lyckades till och med locka ut Jappy en lite sväng ut i snön (han hatar snö).

Nu har jag precis gjort en äppel kaka som står och goar till sig i ugnen, så i eftermiddag blir det nog lite söndags fika, har gett upp mitt nyttiga leverna på helgerna:-)

Igår kväll blev det melodifestivalen, och det var som vanligt tycker jag- man viste vilka låtar som skulle  gå vidare och röstningen tog alldeles för lång tid! Men rätt som det var när jag satt där i soffan fick jag se en bok i bokhyllan, läkar lexikonet hette den!

Inte dagens nyaste bok, men typ allt som vi ska ha tenta på stod där! Och bilder och förklaringar, så nu ska jag bara få lite plugga lust också, för materlialet har jag sanna mina ord:-)

Nej nu är det snart andra åket i herrarnas slalom! Vi har ju till och med medalj schans så det får man inte missa, vi hörs och störs!!

Lördag, Sol och Slapp!

Älskar tidiga lördags morgonar, när man bara kan sitta med en kopp choklad och tidningen och bara njuta! Vaknade av mig själv halv åtta och möttes av en strålande dag! Tog en lugn frukost och nu sitter jag vid datorn innan resten av huset har vaknat:-)

Igår var också en ganska bra dag, sov till nio gjorde inte ett skit till tolv, tränade och sen var det skola i några timmar innan jag satte mig på tåget hem till Hoby, väl hemma blev det Tv, spel och cider:-)

Idag blir det skidor, förhoppningsvis 5 km, men hinner nog med en runda i det vacka vädret också! I kväll har jag inga planer så det blir kanske en cider till och lite slö tittande på melodifestivalen.

Hoppas ni har en underbar lördag!! Vi hörs och störs

Jäkla vad halt det var!

Ok, att jag är lite konstig i huvudet vet jag redan så inga spydiga kommentarer, men gick upp vid kvart över sex i morse och skulle ut och springa, fick på mig allt och var faktiskt ganska sugen. Kommer ut på trottoaren- vad är det första som händer? Jo Madde gör en praktvurpa, boom rakt ner i asfalten och får värsta blåmärket på knät och knycklar till min vatten  flaska. Men man är väl inte envis för intete, rundan genomförde jag i alla fall:-) Och skönt var det efteråt!!

Har också varit i skolan på förmiddagen, lika slut i hjärnan som vanligt när jag kom hem. Sen bar det av till Willys för lite seriös schopping med Mia, Så nu är jag 300 kr fattigare men å andra sidan har jag välfyllda skåp:-)

Nej nu ska jag snöra på mig skorna och gå ut till Mia!! Ha det bäst så hörs och störs vi!

Vart tog marken vägen?

Sitter i ett vitt och fint Lund, började snöa igår kväll och nu har vi ca 10 cm snö som gör hela staden vit. Nu har det slutat snöa och det gör mig ingenting, blir ju bara slask ändå om några dagar! Men det är fint så länge det varar:-)

Idag är jag ledig från skolan, sov till nio, sen gick jag en sväng i det vackra vintelandskapet och nu sen elva har jag faktiskt fått lite plugg gjort, har läst lite sidor i boken och börjat på en gloslista, känner mig väldigt duktig och nu ska jag nog slappa rästen av dagen så jag är ordentligt utvilad till boxen i kväll haha.

Har dock ett problem kan inte bestämma vad jag ska äta idag, antingen fisk och mos, eller kycklingkorv och mackaroner. Mycket svårt val om jag får säga det själv. Men nått gott blir det nog.

Det är vitt så långt ögat når,
går jag ut blir jag garanterat blöt om mina tår!
Så i stället sitter jag kavr inne, och ransakar mitt minne!
Alltid kommer man på något nytt,
från tider som har flytt.
En snöig dag kan vara ganska bra ibland,
så man får lov att dröma sig bort till något annat land!

Ha det bäst så hörs och störs vi!

Tisdags trött

Oj vad trött jag var i förmiddags på föreläsningen, vet inte riktigt varför, har sovit gott i natt. Men kroppen tyckte väl att föreläsningen var lika tråkig som hjärnan tyckte:-) Nu har jag precis lagat köttfärspaj som står och gottar till sig i ugnen, om några timmar blir det ett pass på Gerda.

Borde läsa lite i eftermiddag, men plugg lusten som jag hade igår är som bortblåst, så idag blir det nog bara slapp! I morgon får det där emot bli lite läst, är ledig så jag har ganska mycket tid på mig om man säger så:-) Men först ska jag sova så länge jag vill!!

Ett tips- cykla inte idag om du befinner dig i Lund- sjuk motvind!! Ha det bäst så hörs och störs vi!

IT-Fel

Har inte uppdaterat på några dagar, men det beror dels på att vårt internet hemma i Hoby vägrade funka i helgen, och sen när det väl började fungera igen orkade jag inte:-) Men nu är jag tillbaka i Lund och har lite tid över för att göra en uppdatering.

Har som sagt varit hemma i Blekinge i helgen och det har bara varit mys, lite vin och godis:-) I lördags blev det en mil på skidor, lite stickning och sen film hos Tage, mycket trevligt:-)

Igår blev det lugnt, var ute hos farmor en sväng och högg lite ved och sen spelade pingismatch på kvällen (gick inget bra). I morse var det uppe med tuppen som gällde, tåget 06,14 ner till Lund- så nu börjar jag bli lite trött. Men det har varit en produktiv dag i alla fall!

Var i skolan till ett, sen snörade jag på joggingskorna och ut en runda, efter det blev det upp packning och dusch. Har lånat en fysiologi och anatomi bok hemma nu som jag också har börjat lösa, mycket lättare skriven och lättare att förstå än den jag hade innan- så nu kanske till och med Madde förstår cellen (men bara kanske haha). Har också hunnit med att laga kroppkakor som alldeles starx ska smaka gott!!

I kväll blir det lugna gatan, TV och sen sängen ganska tidigt, men det ska bli skönt. Hoppas ni har haft en bra helg!! Vi hörs och störs.

Fredag!

Det är sjukt så fort veckorna går, känns som om det var måndag igår, men ganska skönt på sätt och vis! Har övat att sätta kateter idag, men öva på en liten slemmig plast snopp kan kanppast vara som att göra det på en levande person, så jag säger bara detta: Stackars min första kateter patient!! Men man blir väl bättre ju mer man övar;-)

Efter det gick jag ner till stan för att ta tåget hem, och för att köpa mitt favvo vin på systemet- men givet vis som vanligt när jag är sugen på vin så har de det inte. Så det blev jag utan!

Tåget hem gick bra och nu i eftermiddag har jag hunnit med en runda till bibblan och lånat om mina böcker så jag får ha dem över nästan tenta och även en runda ner i mitt älskade badkar!

Så nu är jag verkligen redo för att ta hleg, Ha det bäst så hörs och störs vi!!

i brist på vin, får det kanske bli en mumsig drink i stället:-) Kanske en sån här som jag drack innan jul med hallon?

Sjuk i huvudet?

Det kan man verkligen fråga sig, ställde klockan på 06.15 i morse för att ut och springa. Idag ballade jag inte ens ur, jag genomförde mina 8 km ensam i ett mörkt morgon Lund:-) Och attans vad det gick, längesedan jag kände det så bra nu! Och veta att man har det gjort och att jag bara kan soft nu i eftermiddag gör inte saken värre.

Har varit i skolan på förmiddagen, föreläsning om Blodet, och nu i eftermiddag får jag la läsa lite om hur man sätter katteter som vi ska öva på imorgon- ska bli kul, men ganska svårt tror jag.

Fick tillbaka tentan idag, Jag klarde den!!! JAAA!, Känns jätte skönt. Var dock en dunder miss från lärarna om rättningen så de ville kalla tillbaka alla tentor, väldigt invecklat och kunde ha blivit en kattastrof för många (jag hade klarat den i alla fall), men efter protester och telefonsamtal löste det sig nästan i alla fall. Men jag är glad!!

Ska packa min lilla väska i kväll för en skön helg hemme, tror faktiskt att jag ska köpa med mig en flaska vin hem så jag kan fira tentan, min kompisar här nere ska åka skidor i helgen och dricka en o annan Öl, så jag får välk inte vara sämre:-)

Ha det bäst så hörs och störs vi!!

12.00 Precis ätit frukost:-)

Glömde vist att blogga igår, men jag hade fullt upp. Först var det skolan till halv ett sen mötte jag Jojjo vid stationen vid halv två, och efter det har det varit fullt upp:-) En lunch på Subway, en runda på stan, lagande av god mat och sen delande på tre flaskor vin, Mycket trevligt!!

Satt bara och snackade skit och hade trevligt!! Låg och drog oss till halv tolv så nu har frukosten precis slunkit ner, perfekt tjänar man in ett mål mat!! Ha ha ha.

Idag blir det nog en promenad och bara lungt sen åker jojjo hem i eftermiddag/kväll och då blir det Box och lite plugg för min del.

Ha det bäst så hörs och störs vi! PUSS

Oj vad trött jag är!

Var  rätt sleten igår och trodde jag skulle sova som en baby i natt, men tji fick jag. Somnade nio men vakande av ett mess vid tio, sen var det lögn i helsike att somna om ordentligt! Så nu börjar jag känna mig ganska trött om jag säger så, blir nog en tupplur snart.

Har suttit på föreläsning om cirkulationssystemet i tre och en halv timme nu på förmiddagen och det gjorde inte min trötthet bättre:-P Borde nog läsa lite i eftermiddag- men orkar nog inte!!

I kväll blir det kanske squash med Mia, annars bara slappt. I morgon kommer Jojjo, och det ska bli mys!! Ska bara drika vin och snacka skit! Men givet vis ska jag hinna med en föreläsning innan det:-)

Nej nu blir det sängen en stund, vi hörs och störs!

Äntligen Söndag:-)

Ha Ha trodde aldrig jag skulle säga, äntligen söndag! Men efter tre kvällar på raken uppbokade tycker jag det ska bli riktigt skönt med en lugn söndag eftermiddag och kväll hemma:-)

Men har haft en riktigt bra helg! I går blev det ÖG:s, blev dock lite besviken på musiken, trodde det skulle vara toppen och så gjorde DJ-n typ techno av alla låtar, och då menar jag alla. var roligt ungefär första timmen sen blev vi less på musiken!! Men sällskapet var trevligt i alla fall:-)

Två kvällar fest i rad är rekord för mig:-) Om man inte räknar östersjö hihi.

Nu idag har hunnit med en springning med Mia och Jonas, var segt i början men tog sig sist. det jobbiagset var att cykla hem! Först springa o sen cykla i motvind, uppförsbacke och snöstorm hur kul som hälst! Nu sitter jag i soffan- kollar skidor och ärter frukt, tänker inte gå utanför dörren mer idag!!

Hoppas ni har haft en bra helg, vi hörs och störs!

RSS 2.0