P V K

Idag har jag inte haft min handledare på plats på praktiken så har varit behjälplig där det behövts, tagit prover, dragit CVK och satt PVK- så jäkla skönt när man får de där jäkla nålarna på plats på första försöket! 2 satta och båda gick direkt:-) Behövde det för självförtroendet!

Vädret har varit fantastiskt idag har jag allt sett, kanske får bli en sväng ut i kväll o få lite frisk luft,

Imorgon bär det hem till Blekinge igen för en händelserik tid,
Onsdag: Skidor
Torsdag: Tatuering
Fredag: Klippning
Lördag: Teater

Höres och störes.

Upp och Ned

Dagen började med lite lagom ångest och jag ville inte alls gå till praktiken, var en sån där morgon när man inte vill gå upp ur sängen och helst strunta i allt som har med livet att göra.

Men kom iväg i alla fall och tro det eller ej, men dagen blev riktigt bra, har nog inte tagit död på någon faktiskt och det är ju alltid bra:-)

Två dagar till, sen tar jag helg för denna veckan- längtar, massa kul ska hända!!

Höres och störes.

Fruktansvärt!!

Hur kan man mörda en oskyldig människa? Och inte nog med att de har berövat honom livet de lurade av honom allt han ägde och hade innan! Måtte dessa människor får ett långt straff!!



JUBILEUM igår, och det var fantastiskt roligt, trevliga människor, god mat, dans och uppträden- var en kväll som jag behövde:-) Tack alla fina!!

Höres och störes

Ljus

Sov så långe jag orkade idag (09.30) för att orka med natt nr 1 som börjar om 3,5h. Efter uppvaknandet blev det en spring tur i det vackra vita vinter landet följt av att sätta upp ute belysningen! Och när jag ändå var igång fick stjärnan åka upp den med.

En slapp dag för övrigt, med en promenad som det enda jobbiga- har precis vaknat efter en liten nap och nu ska jag ladda inför praktiken.

Höres och störes.

Ung tant

Känner mig som en 22 årig tant idag:-P 

Tant varningar:
1. Ledig men går ändå upp tidigt (behöver verkligen inte det)
2. Lagar husmanskost till kära syster
3. Syr klart min klänning
4. Bakar bröd
5. Tvättning står för dörren

Men jag misströstar inte, tanter är inte fel, föresten blev klänningen så snygg så den skulle nog inte passa en tanta haha.

Börjar tröttna på detta gråa väder nu, men med tända ljus så blir det lite mer uthärdligt!

Höres och störes

Topp lös

Praktik idag- varit lite rörigt, med överbeläggning och Mr H som inte har så mycket koll:-P Men jag överlevde och när jag kom hem blev det att spänna på rullskidorna:-)

Inte världens bästa väder för rullskidor, var översvämning på vissa ställen och skidorna orsakade tsunamis som sköljde över mina ben- med andra ord var jag dy blöt när jag kom hem! Efter så där halva rundan började jag fundera på varför brösten var så kalla, och så riste jag lite på öevrkroppen och konstaterar: ja toppen den ligger nog kvar hemma den, kul när man behöver toppen enbart för att hålla tuttarna varma:-P Hihi

Nu ränker jag inte gå utanför dörren förens imon:-)

Höres och störes

AJ

Jag har tandvärk! Jävla visdomstand som inte vill komma upp som den ska, tror den jäklen börjar bli inflammerad med!

En slapp söndag, sprungit en sväng och sytt lite- men annars inte gjort ett skit, borde kanske ta sig ut o få lite frisk luft, jaja får se hur det blir.

Praktik imon hoppas tanden är bättre då- kan inte tänka som det är nu,

Höres och störes.

Liten slav

Gårdagen var jätte härlig, slappade gärnet, och sen god Tapas i gott sällskap:-)

idag ringde klockan 05.50 och det var dags att bege sig till avd 17, Horatchio har utnyttjat mig till max;-) Men det har gått bra och jag har stuckit, spolat och delat mediciner- fick gå lite tidigare och nu i eftermiddag har jag bara varit med ett varmt bad och glögg:-)

Höres och störees.

Klappat och klart

Så var akut placeringen klar på Op, 3 veckor har gått och det fort vill jag lova! Igår var det först Practicum (övade akut situation på en docka) där det var lite lagom förvirrat men tror vi lyckades hålla patienten vid liv i alla fall:-P 
Sen var det slutbedömning på Op, det gick fin fint och mycket beröm, lite jobbigt att ta ibland. man vet lixom inte vad man ska säga- Men smickrande är det, kanske inte har valt så fel i alla fall;-)

Efter det bar det ner till Malmö med bästa syster, skulle inte ha något men kom lik förbaskat hem med tre tröjor och ett par byxor, men alltihop kostade ju bara 250 kr så det får väl vara ok?

Ledig idag (jobb imon) och jag har inga måsten, har varit en runda i bassängen men nu sitter jag bara o njuter av julmusik, tända ljus och snö utanför fönstret:-) Idag är en bra dag, det känner jag på mig!!

Höres och störes.

Så skönt.

Fick gå redan vid ett idag- så skönt! Nu har jag både hunnit träna, skrivit klar arbetet och kollat på Casen inför morgondagens praktikum övningar.

Nu blir det en sväng till Willys för bröd inköp och sen bara softa, är skitväder så inne kan man vara med gott samvete.

Lyckades stå mig igenom hela operationen idag, kände mig tvungen var en läkarstudent som inte fick vara med bara för att jag skulle vara det hihi.

Fick klämma o känna lite inne i patienten, det var nice- shit vilken kraft det är i hjärtat- snacka om att man känner sig levande!!

Höres och störes.
P.s Länkar till en skön sida där man kan vinna tyger:-)
http://re-dizain.blogspot.com

slidder sladdrig

Ännu en dag snart till ända, har varit en ganska tråkig dag, mest suttit o glott på en kirurg röv och den var inte ens snygg!

Det enda vettiga jag har gjort idag är att jag har satt mina två första katetrar på riktiga människor, först på en kvinna och sen på en man. Oj vad slider sladdrigt det blir med bedövningsgelen, peterniklasen åkte mest hit och dit tycker jag, men till slut gick det som en dans:-)

rullat en runda och hittat en artikel- nu soffan!

Höres och störes

Ibland är det bara ångest

Har haft en helt fantastisk helg, och kände att livet var bäst- men ack så fort det vänder! kände redan igår kväll att det skulle bli en jobbig dag idag, och mycket riktigt hade jag så där lagom med vill inte till praktiken ångest när jag vaknade.

Men tog mig iväg i alla fall, har varit där men inte varit där, lite luddigt jag vet men det är så det har känts. Fick sluta vid tre och då blev det gymmet, en timme där och jag kände mig mycket bättre. Nu har jag pluggat ett par timmare och ska strax sätta mig i soffan, tycker allt att den där ångesten börjar släppa och livet börjar åter bli helt ok:-)

Är nästan klar med arbetet som ska in på måndag, ska bara hitta en vetenskaplig artikell och anknyta, men det gör jag någon annan dag (dumt att utmana ödet när man börjar få livslust igen haha)

Hoppas ni haft en toppen helg!

Tack la familia ni är bäst älskar er allihop!!
Höres och störes

Slö, slöare-

Madde!!

Har varit en riktigt slö fredag hittills, och det tror jag det kommer fortsätta vara:-) Härligt! 

Vaknade vid sju, trotts att jag imorse fick sova hur länge jag ville, konstigt att det inte är ett dugg jobbigt att gå upp tidigt när man är ledig?

Blev en runda till bassängen och efter det storhandling, trodde ryggen skulle gå av på hemvägen:-)

Fram med dammsugaren en runda och sen vid halv elva intog jag soffläge och har legat där tills typ nu, och enda anledningen till att jag flyttade mig var för att det vankas ett långt skönt bad:-)

Får väl laga lite mat sen lite senare så att mamma o pappa inte svälter ihjäl här i kväll, ostfylld, bacon lindad kyckling med rotfrukter står på menyn.

Å så skönt med, helg, hopps ni också får en bra helg!

Höres och störes

Fredag eller torsdag!

Är torsdag! Men nu tar jag fredag:-) 

Gått bra idag, och på måndag är det dags för mig att stå på OP sidan, bara nu mina ben pallar det. Börjar få rejält ont i fötter och knän nu!

Men först en underbar helg, helger är alltid underbara men denna bli lite mer underbar tack vara föräldrar besök!

Höres och störes!.

---------

Blev en lång förmiddag idag, halv två var vi ute i lunch rummet. Skulle "bara" vara att sätta in en ny klaff, men med en lite lättblödande patient tog det längre tid än väntat- lagom segt vill jag lova. 

Sprang en sväng direkt när jag kom hem och nu har jag pluggat en timme. Huvudet säger att nu får det vara nog och jag lyder och tar kväll, ska snart leta fram något ätbart:-)

Ett pass kvar och sen helg! Så jäkla skönt, ska bli en mys helg på alla sätt.

Höres och störes!

Slaktare

Har idag varit på lungsalen och sett när de har tagit bort 5 revben på en dam. Snacka om slaktar fasoner! Drar, sliter, knipsar, raspar och bänder. Ganska fascinerande, men gud vad ont damen måste ha efteråt-

Halva veckan gått- snart helg! Skönt, mina knän börjar ta stryk av att stå så mycket.

Rullat en runda idag med, gick kanon bra, torrt underlag och lite vind, jag flög fram och kunde verkligen ta ut tekniken:-)

Onsdag i morgon!

Höres och störes.

O ajajaj buff!

Känner mig lite som jag tror en disktrasa känner sig, lite ur kramad och slapp. Kroppen hänger inte riktigt med idag, Hoppas på bättring till i morgon.

Inte alls motigt att ge sig iväg till praktik när det ligger två gäster och sover hur gott som helst i vardagsrummet, men iväg kom jag men det har varit en seg dag! Ikväll blir det inte många knop från min sida kan jag säga!

Gårdags kvällen blev bingolotto ner bäddad i gästernas "dubbelsängar", det enda vi vann var två Sverige lotter, men ska jag vara helt ärligt så var det faktiskt lite små mysigt att halvsova framför tv:n :-)

Nej nu blir det mat, höres och störes!

Queen

Queen`s tribute igår på färs o frosta, sjukt bra- verkligen helt underbart! Han som sjöng var så jäkla duktig! Var en riktig toppen kväll, God mat och trevligt sällskap, Tack Sara för att du tog initiativet!!

Idag har också varit en bra dag, lugn förmiddag och sen ut till Gastelycksan för att träffa Tiaz o Ajje, blev en tur till nova och lite god mat igen- får väl se hur pigga de är när de kommer in raglandes vid inatt efter konsert i Köpenhamn:-)

Imorgon är det måndag och det är dags att ta nya tag, men det ska nog gå bra, veckan kommer gå fort och snart är det fredag och helg igen och då kommer mamma o pappa:-)

Höres och störes!

Vad mysigt det blev

Gårdagen var ultimat. Simning, städ, tvätt, en runda på stan och sen riktigt fredagsmys med Vin, räkor, aoli, vitlöksbröd, ost och kex:-)

Sen kom Tess och Jacob och det blev mer vin, massa prat och en nice kväll- tack alla kära vänner och framför allt tack till min Kombo som var så duktig innan på dagen och rensade badkars avloppet!

Idag har det blivit spring, handling och lite sy. Ikväll blir det V.E.S.P.A och sen konsert, en ganska bra lördag med andra ord:-)

Höres och störes!

Fredag

Simmat
Städat
tvättat
stan
ätit gott
druckit gott

En härlig fredag! Nu blir det fredags mys!

Snart, snart, snart!

Nu är det snart, ja alldeles snart helg! Ska bara ta mig ner till blocket för ett sista arbetspass denna veckan, halv nio i kväll skuttar jag ut och tar helg:-)

Trist väder idag som vanligt, men blev i alla fall en spring runda, efter det har jag faktiskt pluggat lite, så nu känner jag mig så duktig så!

Imorgon är jag ledig och då står det städning, tvättning och handling på schemat, men går allt som det ska är allt det klart vid middag och efter det ska jag bara njuta av att vara ledig!!

Höres och störes!

Kors i taket

Satte mig faktiskt o pluggade ett par timmar efter praktiken idag- fy vad segt det är efter en hel dag där man känner att man måste vara på topp hela tiden!! 

Fötterna mår lite bättre idag efter skobyte (Gympaskor nu)

Ett pass kvar, sen helg! Ska bli så skönt- dock är fredagen städ, tvätt o plugg men måsten som är sköna när de är klara!

Jag klarade minsann lite läkemedels räkning igår:-) Kände mig sjukt stolt efteråt!!

Höres och störes.

Fötter

Imponerad av de som jobbar på operation- att stå hela dagarna är ingen barnlek, har varit dr två dagar och har sjukt ont i fötterna. Så i kväll blir det soffan för hela slanten, de stackars fossingarna ska få vila innan ännu ett stå pass börjar imorgon. 

Höres och störes

Mörker

Jaha så har vi gott in i den mörka tiden! Sitter i köket och ser hur det sakta men säkert blir mörkare och mörkare, har precis knådat ihop en bröd deg som snart ska in i ugnen- Julmusik sipprar ut från datorn och jag har precis klarat dag 1 på anestesi/OP.

Hur gick denna dag då? Jodå jag överlevde, fick bara ett blodtrycksfall så det kan man la säga är godkänt, fick snällt bli ledd ut av narkosläkaren som gav mig saft och högläge hihi, 20 min senare stod jag åter o kollade ner i bröstet på en man, ganska coolt att se hur hjärtat slår och hur lungorna höjer sig. När de skulle snöra ihop allt med ståltråd kan jag inte hjälpa att jag associerar det med en ett flak revbensspjäll- fast inte så konstigt egentligen, det är ju ett flak revben:-P

Första julklappen fixad! Och bra är den minsann:-)

Höres och störes

RSS 2.0