Huvud verk!

Kul, så är det äntligen fredag, och vad har jag, jo huvudverk och är jätte trött! men hoppas en tidig läggdags och mycket sömn kan få mig att vakna som en annan människa imrogon.
NU sitter jag och kurar under en filt och äter vindruvor och russin, så helt hemskt är inte mitt liv:-) Tyvärr lika tråkigt väder idag som igår, trodde det skulle bli fint idag men ack vad fel jag hade! Hoppas det är som man säger, efter regn kommer solsken!

I morgon blir det upp tidigt och tvätta, sen blir det kontraktskrivning klockan ett och efter det hoppas jag på fint väder så man kan gå en sväng.
Så jäkla skönt att ha en helt ledig helg, ska bara vara!

Blir man irriterad el? Var precis tre skti ungar här och ringde på och ville ha bus eller godis, hatar folk som tigger! Och när jag säger att jag inte har något frågar en av dem om jag inte har lite pengar i alla fall!  Hur uppfostras barn nu för tiden?
Kommer aldrig låta mina barn gå runt och tigga, vid påsk kan det väl var ok om man går till folk man känner, men inte idag, hallowen är inget vi firar. I Sverige är det Allahelgona, en helg där det är meningen att vi ska hedra våra döda, inte springa runt och skrämma skiten ur folk! Skärpning..
Men det är faktiskt inga affärer här i Lund som har tagit fasta på detta med hallowen, ingen löjlig pumpa skyltning här inte, och det tycker jag är skönt!!

Nej nu ska jag åtevända till mina russin och druvor. Ska dra filten ännu tätare om mig och BARA VARA!!
Ha det bra så hörs vi imon.


Regn och rusk!

Blev vinter med en gång, från sommar jacka till vinter jacka på två dar, min kropp är chockad! Men lite skönt är det att det är kallt, ska lixom inte vara 15 grader i november,
Är dock alldelse för tråkigt väder för att ta cyklen genom hela stan och ta mig till pingisträninge. For nog tyvärr inte bli nogon sådan denna veckan, men jag spelade ju i Söndags så det gör inte så mycket. I kväll blir det att kura under en filt och bara slappa med en god bok.

Hade en välidgt rörig föreläsare i skolan idag, hon pratade mer om sina semester resor än smärat och älders om föreläsningen skulle handla om, det värsta är att vi ska ha henne i morgon också, blä!
Har också haft HLR i dag (hjärt och lung räddning), märktes att det var ett tag sedan man gjorde det sist, men det gick bra när man väl fått in rytmen, 30 komprisioner och 2 inandningar, ganska jobbigt faktiskt.
20 sjuksköterskeelever i samma rum, med en instruktions film, varsin övningsdocka och ingen lärare gör lätt att stämningen blir lite fnittrig, men jag tror man lär sig bäst när man inta tar allt så himla allvarligt.

Ja ha nej he, det var väl min dag, ganska händelselös men långdragen.
hörs snart igen, ha det bra tills dess!


JA JA JA

JA, jag klarade tentan!! 62 av 70 och 50 var godkänt, känns så jäkla skönt! Var måttligt nervös när jag fick den i min hand, inte just för att inte bli godkännd utan mer för att jag inte orkar plugga om:-)
Men som sagt nu är den klar och godkänd och jag har fått mina första 9 högskolepoäng! Jippi. Nu är det bara att ladda om, nästa tenta om två och en halv vecka, så blir nog att börja plugga på den på söndag.

Helt sannslöst, i morgon är det torsdag och sen är det helg, veckorna flyger förbi, man bli nästan rädd. Men ska bli skönt med helg, en lugn helg här i Lund, inget planerat och inga måsten -  ska bli skönt.

Har precis varit ute hos syrran, sprungit och ätit tacos, var helmysigt och skönt. Nu blir det sängen och Tv nån timme innan det är dags att sova och samla kraft inför en 9-16.00 dag i morgon:-)

Ha det bra tills i morgon:-)



Sugen på sött!

Å ibland är det hopplöst! Är sjukt sötsugen, eller inte bara sötsugen, snarare sugen på allt, vill ha något att knapra på! Ibland har man dagar då man helt enkelt inte kan låta bli att småäta, jag blir så frustrerad!!
Men men ibland får man väl ge efter. bara man inte gör det vecka efter vecka:-)

Har varit väldigt duktig idag, har pluggat med Ebba, Frida och Maria. blev lite plugg men mycket prat, precis som det ska vara:-) Blev i alla fall tillräkligt mycket pluggande så att man kan känna sig nöjd och inte behöva göra något speciellt i kväll.

Blev inget tränat idag, har känningar i knät (suger), så idag blev det vila, imon blir det spring med Mia och Jonas, ska bli skönt, bara knät håller!

Tror jag har fel på temostaten, är typ 8 grader här nere men endå trodde jag att jag skulle frysa ihjäl idag, jag brukar ju aldrig frysa. Inte så lätt i alla fall! Men det är väl det att man inte är van.
Denna jäkla växthuseffekt gör ju att man nog aldrig mer kommer att få uppleva en riktig vinter här nere igen. Det är dags att vi börjar tänka på vår jord om ni frågar mig, det är faktiskt mer än vi som ska bo här!!
Vill ha en riktigt varga vinter igen, en sån man ser på Tv!!

Vinter och snö,
tyvärr- nu är det bara tö!
Kylan biter i min kind,
nej, nej - här är det bara en ljumen vind!
Skidorna åker på,
Vist - så var det då!
Nu är det bara varmt och skönt,
att tänka på vinter är inte längre lönt!



Ha det bra, hörs snart igen//MS

Åter i Lund

var man åter i Lund, har gått från stationen med världens tyngsta väska, men hem kom jag:-) Nu blir det vila i ungefär 40 min sen är det Box med F som gäller, ska bli skönt att få slå lite!! Efter det blir det sängen, kommer nog att somna som en klubbad säl som jag kännder det nu.

Att åka tåg är gnska rogivande, men ack vad det går sakta ibland, tar två timmar hit, men idag känndes det som om jag satt på såget minst ett dygn, att det var svart som en säck utanför gjorde inte saken bättre,

Dagen idag har varit toppen, först tandläkaren och inga hål, sen ett par timmar med Jojjo och sen en lång och skön promenix med Malin, är så underbart att veta att ni finns tjejer!
Så nu har jag förnyade krafter till resten av veckan, men som vanligt kommer det väl att gå hemskt fort och rätt som det är är det fredag igen.

Fick veta att jag får göra min praktik inom äldervården i Ronneby, så akta er vecka 47-49 är jag åter i Byn och gör livet osäkert:-)

Nej nu blir det uppladning så jag kan slå riktigt hårt snart, ha det bäst så hörs och störs vi!


Så Var Det Söndag Igen!

Detta eviga gråa trista väder, blåser och regnar, finns inget tråkigare!! Fy vad helgerna går fort, de bara flyger iväg, ett tu tre så är det söndag och en ny vecka ligger och lurar runt knuten.
Helgen har varit jätte bra, i fredags var det fest ute på gyön, jätte trevligt och en kanon avslutning på Gyön- säsongen, satt i sjöboden, åt, drack och pratade skit- helt underbart!

Nej nu är det snart måndag igen, har en full planerad dag, först tandläkaren, sen jojjo, efter det malin, sen åka hem till Lund och sist men inte minst träna box med F. Oj blir stressad jag bara tänker på det:-) Men det är en bra stress.

Börjar bli lite nervös nu, får tillbaka tentan på Onsdag, vill bara få domen så man antingen kan börja plugga om eller lämna den kursen bakom sig, får hålla tummarna att det gick bra!

Nej nu blir det Pizza, äppelpaj och Tv, så jäkla onyttigt men ack så gott:-)


Fy Vad kallt!

Frös  som en hund när jag vaknade, att man kan leva i ett hus som är så kallt som vårt är för mig ett mysterium. Det kan vara lite skönt om det är lite svalare när man går och lägger sig, men när man vaknar vill man gärna ha mer än 17 grader i rummet!
Vaknade halv åtta, men kunde inte somna om för då hade jag nog blivit förvandlad till en snö gubbe, Tur att vi ska ut till Gyön idag så man får sova i ett varmt rum i natt:-)

Sitter nu med min älskade Jappy i knät och bara njuter av hans ulliga närvaro, vi har precis kommit in från en rejäl promenad, på hela 25 min! haha. Näsan är röd av blåsten och hans öron är som isbitar, men skönt var det -  framför allt efteråt.
Det är honom jag saknar mest när jag är nere i Lund, men mamma tar hand om honom så det går i alla fall ingen nöd på honom.

Nu blir det slappt en timme och sedan bär det ut till gyön, ska bli kul att träffa farmor, måste ju skryta om mina kroppkakor, tror nog att hon kommer att bli impad:-)

Blir nog blogg stopp imon - ingen dator på Gyön, men återkommer på söndag,



Ha en riktigt bra helg önskar Madde och Jappy:-)

Hemma i Byn

var man åter hemma i lilla Hoby igen, har tagit mig friheten att få en långhelg, så nu blir det några lata dagar här och återfärd på måndag.
Har lite små trevligt planerta, lite fester och så men annars blir det lugna gatan, och skönt ska det bli!
Alltid kul att komma hem, framför allt när man vet att man snart får åka tillbaka till sitt eget där man får rå om sig själv.

Åkte 16,42 tåget från Lund, och söte Göte vad folk, helt knökat! Folk överallt och inga sittplatser, fräck som jag är lyckades jag i alla fall norpa åt mig en, mitt framför ögonen på en kille som i stället fick stå! Men jag fick sitta i alla fall:-)
Förstår inte varför inte skåne trafiken kan sätta in fler vagnar, när de vet att det är jätte mycket folk som åker just den tiden, en vagn mer eller minder kan väl inte ha någon betydelse för dem? För resenärerna däremot, kan det vara skillnaden mellan att få stå eller sitta!
Och detta tar jag inte bara upp för komfortens skull utan också av säkerhetsskäl, det kan inte vara säkert att ha ett helt fullproppat tåg med stående människor, tänk om något händer?
Nej skärpning Skåne trafiken!!

Fick lägenheten!!! Så jäkla skönt, ska skriva kontrakt i mitten på nästa vecka, Jippi!!



Längtar så efter vinter och snowboard!, hoppas snön kommer snart!

Snart helg:-)

Oj redan onsdag, tiden flyger iväg. Jag är en sådan människa som delar in veckan i sektioner: måndag - tråkig, tisdag -helt ok men för nära måndagen, onsdag - mer än halva veckan har gått, torsdag - då är det snart fredag, och fredag! Ja fredagar äger, finns inget bättre, då har man en hel underbar helg framför sig.
Tyvärr så är det dock bara två dagar till måndag:-( hur kul blir livet om man tänker så? Nej nu får vi tänka posetivt.

Som sagt onsdag är det idag och jag har pingisträning, men känner att kroppen inte är på topp så jag hoppar nog den i kväll, har fått rejält ont i handelderna också, så i kväll blir det vila, får se om jag till och med kan få lite plugg gjort, men ska inte lova något:-)

Skolan har gått bra idag, äntligen har vi haft något som man känner att man har nytta av! Med andra ord har dagen känts givande, men lite uttröttande, blir lätt trött när man går från 9-16. Men som sagt det gav i alla fall något idag. farmakologi och Osteporos är faktiskt inte så tråkigt som det låter!!

lägenheten igår var jätte fin och jag vill ha den om jag kan få skriva kontrakt till juni, hon som äger den skulle tänka på det och prata med sina föräldrar innan hon bestämmer sig, men får nog vete i början på nästa vecka. Så nu håller jag alla tummar jag har!
Hade varit så skönt och veta vart man ska bo efter jul, men det får väl tiden utvisa.

Jaha, med andra ord har min dag varit ganska innehållslös, men så kan det vara ibland.
sköt om er så hörs och störs vi snart igen!


Gråa Trista Tisdag!!

Är det inte för tråkigt när det känns som eftermiddag på förmiddagen? När det är så grått ute att man börjar misstro att det verkligen finns en sol någon stanns långt där uppe!! En sådan dag har det varit idag här i Lund, grått, trost och blött.
Man vill bara krypa ner i sängen och ligga kvar till jul.
Jag brukar kunna tycka att sådana här dagar är mysiga, men inte idag, idag är det mest iriterande. Jag borde inte klaga med tanke på att jag har varit i skolan mellan 9 och kvart över 4, men allt går så mycket lättare om det är lite sol utanför fönstret, det är som om kroppen med ens får mer energi!

Ja ja, får väl hoppas på bättre väder i morgon:-)

Idag har det som sagt var varit skola hela dagen och i kväll ska jag kolla på en lägenhet, den vi har nu får vi bara ha till 1 januari. Men tyvärr är den lägenheten jag ska kolla på i dyraste laget, kostar 4200kr/mån - lite dyrt för en fattig student.
Men att titta kostar ju inget!

Jag tycker det är sjukt att en stor student stad som Lund inte kan fixa fram bostäder till sina studenter. Bostads marknaden här är sjuk! Finns helt enkelt inga bostäder, får man ett andra hands kontrakt ska man vara glad.
Det borde vara krav på alla universitet att de skulle ha bostads garanti, då kanske de hade fått upp ögonen för hur situationen är.
Jag kräver inte tipp topp studentboende i Lund, men hade de haft bostadsgaranti och plaserat ut studenterna i grann kommunerna också så hade man ju endå fått student gemenskapen, den får man tyvärr inte idag om man bor utanför Lunds gränser, sorgligt men sant!
Så mitt budska och önskan är helt enkelt : BYGG FLER STUDENT BOSTÄDER!!


Hur det går för mig i bostadsdjunglen får tiden utvisa:-)



Ha det bäst//Madde

Husliga Måndag!

Oj vad jag känner mig huslig nu, igår gjorde jag urgoda kroppkakor och idag har jag gjort köttbullar och köttfärspaj, har visst blivit värsta hus mamman:-)
Inte för att jag vill skryta men gott blev det också, plus att jag har matlådor för en hel evighet! Så jäkla bra att ha hemlagad "färdig mat" i frysen. Är man lite trött efter plugget någon gång är det bara att ta fram och in i micron.

Jag hade ju i och för sig kunnat köpa färdig mat från affären, men nej du tack! Den är både dyrare och äkligare, gör man maten från skratch så vet man i alla fall vad man har i den - med andra ord man har lite koll på vad man matar sin arma kropp med:-) Den är ju faktiskt ganska viktig för att vi ska kunna leva!
Som sjuksköterskestudent vet jag sånt!

Annars har dagen varit bra, ett par lugna föreläsningar i skolan och hyfsat väder, jag kan inte hitta något att klaga på. Nu blir det några timmar med böcker och TV, sen ska jag och F gå till Gerda och ta oss igenom ett Box pass ska bli attans roligt! Lär väl inte kunna röra mig i morgon men det är smällar man får ta:-)

Ännu en höstdag är snart över,
jag sitter vid Tv:n och den söver.
Solen går sakta ner utanför mitt fönster,
och dagen idag har följt samma gammla mönster!
Ett mönster av mina vanor,
ett mönster av gamla anor.
Imorgon är det en ny dag, då kanske det är dags för en ny lag!



                                                                                               

Härliga Söndag!

En härlig höstsol väckte mig ur min underbara skönhetssömn för en timme sedan, finna det något bättre sätta att vakna på än till trevande solstrålar som värme ansiktet? inte enligt mig i alla fall!
Så nu är man uppe och vaken sedan en timme, frukosten är klar, Tv:n står på max och potatisen kokar snällt i grytan:-) Idag ska nämligen Madde ge sig på att göra kroppkakor! Ska bli mycket intresant och se resultatet, lovar att skriva hur det blev.

Jag är student, bor i en student stad och har student kompisar, men ändå känner jag mig fortfarande som lilla tjejen från Hoby som tycker hemma kvällar och promenader är bäst.
Fest någon gång ibland kan vara ur kul, men inte varje helg. Framför allt inte här där helgen börjar på Onsdagen och varar till Söndagen. Jag hade inte pallat att festa så mycket, och förstår inte de som gör det. Har de inget annat liv?
Man ska ju helst hinna med att plugga, träna och ta det lungt, men de kanske köra allt det i ett litet rusat tillstånd:-) vad vet jag?

Kan dock inte låta bli att bli lite skrämd av det, hur lätt är det inte att få köra igenom inkörsporten till alkoholism när man dricker merparten av veckan? Studentlivet är underbart, men för vissa tror jag det kan leda till helvetet! Jag menar inte att man ska sluta festa, men festa med motta - ha en underbar student tid och kom ut starkare än du var innan du började studera och inte tvärtom!

Nog med seriös snack! Det är ju faktiskt söndag. Förutom kroppkakor blir det springtur med syrran i eftermiddag och en långpromenad när det är visning på lägenheten, för då får inte jag vara kvar:-P



Ha en skön dag och njut av livet!!


Välkommen till min nya blogg!

Jaha så var man bloggare! Jag som alltid sagt att detta inte är något för mig! Men en grå lat lördag kan få vem som helst att tänka om. Som sagt är det lördag, klockan är tjugo över två och det enda jag har djort hitills är att gå över till ICA
(ca 200 m) och tillbaka. Men ibland är det detta som krävs för att man ska känna sig glad och avslappnad: en riktigt lat Lördag!
Har till och med lovat mig själv att jag inte ska träna idag, och att inte träna för mig är som att ta bort kaffet från en kaffe drickare - jag får abstinens! Men måste kroppen vila så måste den.
Befinner mig i Lund denna helg men styr färden mot nordligare bräddgrader nästa helg:-)

Har precis lämnat en väldigt tråkig vecka bakom mig, har läst socialpsykologi! Kan det finnas någon som tycker socialpsykologi är interesant? Jag har lidit mig igenom det, har varit flummigt ämne, flummiga lärare och flummig tentamen, och det enda jag har kunnat tänka på är : Vad F**a ska en blivande sjuksköterska ha socialpsykologi till? Om det är någon som vet får ni gärna skriva till mig!


Hösten är en ganska tråkig årstid, jag kan inte låta bli att längta efter sommaren! Framförallt när man har lämmnat en sån toppen sommar bakom sig som jag har gjort- sommaren som gick vaar helt underbar!


Det är sommar och solen strålar.
Det är sommar och mamma målar.
Havet är alldelse blått,
sä här bra var det länge sedan jag mått!
Sommaren gör alla problem bleka,
den gör att alla vill ut och leka.
Hösten kommer nog så snart,
men än så länge kan jag ligga på bryggan och vara sommar lat!
M.S Juli 08


Ja hösten kom för snabbt, men med tanka på att dagar och veckor flyger förbi så dröjer det nog inte så länge förren jag åter kan ligga på bryggan och njuta!


Resten av dagen ska jag ägna mig åt Tv:n och duschen, sen ska jag köra ut till M & J och äta pizza i kväll- tack för hjälpen pizza för att jag hämtade dem i Malmö i natt:-) skal bli mums!
Jaha dety här med att skriva blogg var ju rikgtigt roligt, så det kommer nog fler inlägg med tiden!

                                                                                          


                                                                                            
  En fin liten höstbild på min egen lilla älskling som tyvärr är kvar i Hoby!

RSS 2.0