Helg

Nu är det snart helg, 5 timmars jobb först sen helg. En helg som kommer spenderas i stugan så hoppas på fint väder. Trevligt sällskap och fotboll står på schemat. Annars mest lugnt. 

Lite ont i en bihåla så träningen fick hoppas över igår,  blev promenad med Mia istället, men det var minst lika bra både för psyket och det fysiska 👌🏼 

Ha en trevlig helg nu! Höres och störes 

Annat i mellan

Sorry för lite tystnad från bloggen, men har haft långhelg, sen vab/semester och igår hann jag inte sätta mig innan jobbet då det blev en improviserad springning till jobbet. 

Helgen var bra, startade med att hänga på gyön torsdag-lördag, sen fick Eskil feber lördag kväll så resten av helgen och måndagen blev lugna. I tisdags vabbade jag på förmiddagen, men vabbet blev en semesterdag istället. Bara hemma häng med lek och mys. 

Lekrummet har nu blivit ett lego rum, jag som inte skulle ha något legobord!! Ett blev två, två blev fyra!! Men till och med jag får erkänna att det blev bra och det är riktigt roligt att leka där och fixa. 

Igår var det jobb som följdes av en väldigt lugn kväll. Dagen idag ser ungefär likadan ut, imon lite jobb och sen väntar en gyön helg, med Nett häng och MAIF premiär! 

Ha en fin torsdag! Höres och störes 

Vår

I dag är det vår i luften!! Sprang runt byn vid kvart över fem, ljuset hade tyvärr inte riktigt kommit (längtar tills det är ljust så man kan springa skogen) men fåglarna kvittrade och det luktade vår!! 

Efter lite styrka och yoga blev det promenad till jobbet och då hade ljuset kommit och fåglarna kvittrade ännu mer 😃🌞 det är liv i luften 🤗🤗 

Idag kör vi jobb sen blir det ut till gyön för stughäng fram till lördag, R ska jobba natt i natt och bus imon och eftermiddag lördag, natt söndag och natt måndag... så han kommer vi inte se så mycket av denna helgen 🙈 men är bara nästa vecka med, sen är vi tillbaka i vår vanliga vardag igen 🙏🏽🙏🏽 

Glöm inte att rocka sockorna idag!! 

Ha en fin dag och helg! Höres och störes! 

Ännu en härlig morgon

Ljust, vindstilla och klar lift, ämne en härlig morgon helt enkelt. 

Kidsen är lämnade på dagis, jag är på jobbet och R har precis vaknat i Uppsala. Ny dag med jobb och dagis och sen en lugn kväll. Vardag helt enkelt. Igår blev det lugnt, lite träning fick jag in och hittade ett jätte bra yoga programm på youtub så blev en bra avslutning på dagen! 

Ha en fin dag, Höres och störes 

Härlig

Härlig morgon med ljust och klart väder, dock var alla på gösen 23 väldigt trötta i morse och ville inte gå upp.... men nu är alla uppe och på gång. 

R flyger till Stockholm idag och kommer hem imon kväll så blir två dagar med fokus på barn och jobb för min del. 

Ha en bra dag! Höres och störes ! 

Rosa hjälm!

Äntligen hittade jag mig en rosa hjälm 😍 var verkligen på tiden att byta ut den gamla som jag haft sedan högstadiet 🙈 R tycke den rosa skönheten var lite i dyraste laget men som jag sa, slår man ut kostnaden på si så där 15 år blir det en billig livförsäkring 😂 

Var inte bara en rosa hjälm som inhandlades, Eskil fick äntligen sin nya efterlängtade cykel, en grön cool cykel blev det och ungen är helt salig 😍😃 förstår honom, för fin var den!!

Lillebror Abbe ska få kusinens cykel om ett tag, han ska bara bli lite säkrare på att styra och stanna 🙈🙈 men igår gick det riktigt bra, men helt plötsligt glömmer han att han cyklar utan stödhjul och då kan han hamna precis var som helst 😂😂😂 

Helgen har varit härlig, med stughäng, ute häng och cykel häng. Nu laddar vi för en ny vecka,

Ha en fin måndag! Höres och störes 

Fredag

Fredag och jobb, skulle inte gå upp fören halv sju var tanken, men Eskil kom in redan klockan sex och ville ha min plats så vara basa att pallra sig upp så nu tar jag en lugn stund framför nyhetsmorgon innan jag kickar igång sista jobbdagen för denna veckan. 

Lugn helg väntar med stughäng och bara vara.

Ha en fin helg och en bra dag, Höres och störes 

Fågelkvitter

Vaknade redan vid fem så då var det lika bra o snöra på skorna och ut o springa, ljuset hade inte riktigt anlänt men fåglarna hade vaknat och kvittrade mig runt hela rundan, vinden var alldeles stilla och de få bilarna som var ute störde inte lugnet, lite styrka och yoga efter det så är jag nu redo för en ny dag. 

Besöket på barnmottagningen gick bra igår, ska testa lite nässpray med lite kortison i och starta upp aerius (allergi medicinen) igen så ska vi utvärdera om en månad. Så får vi se. Men läkaren är så bra, lugn, erfaren och nonchalerar inget.

Lugn kväll och tidig läggning avslutade onsdagen igår. 

Ha en fin dag, Höres och störes! 

Regn

Idag var det regnigt men ljust ändå 😃 idag blir det en liten hit och dit dag. Ringde barnmottagningen igår då vi en tid tyckt att Abbes natt mönster varit tillbaka samt har dagis signalerat att de upplever att han har svårt att få luft lite till och från. Barn hade en återbudstid idag 11.15 så var bara och tacka och ta emot och lösa det. Där av en liten hit och dit dag. Jobb, läkarbesök, cykla abbe till dagis och sen lite mer jobb.

Gårdagen var bra, massa tråkiga jobb måsten blev gjorda och kvällenspenderade jag i sängen med paddan och kollade på dokumentären på SVT om Maichel Jackson och de sexövergrepp han anklagas för, en bra dokumentär och tyvärr ser jag ingen anledning för killarna att ljuga och därför tror jag tyvärr de talar sanning, fy sjutton!!! 

Nu jobb ha en fin onsdag!! Hörs och störes 

Ljuset!

Idag hade ljuset kommit! Var ljust när jag lämnade killarna nu på morgonen 😃 äntligen 🙏🏽 Var ifs kallt idag men vindstilla och uppfriskande.

Haft en bra helg trotts en del jobb på mannen. Träning, lek, bad och stug häng har stått på schemat. Startade veckan med ledig måndag och den spenderades mestadels ute i det fina vädret! 

Abbe knäckte koden på cykel igår, att han sen är totalt livsfarlig!!  det ska gå fort är en annan historia 😂😂 

Nu tar vi tag i denna veckan och kör ända in in i kaklet. 

Ha en fin tisdag, Höres och störes 

Tredje dagen gillt

Försökt ta mig ut och springa både tisdag o onsdag morgon, men sängen och tröttheten har vunnit dessa mornar. Men idag, tredje gången gillt gick det, upp och ut jag kom. Har nån förkylning som ligger och lurar så antingen bryter den ut nu eller försvinner den. 

Håglös dag på jobbet igår, alla är vi rätt nedstämda, arga, frustrerade och bara så trött på hela situationen... ska bli skult skönt med fyra dagars ledigt... 

Efter jobbet idag blir det klipp och sen en lugn kväll i soffan, imon blir det lugnt och sen blir det nog Bromölla bad på eftermiddagen och på lördag kör vi gyön och stug häng. 

Höres och störes 

Ny dag!

Ny dag nya möjlighet. Mysig kväll igår i goda vänners lag. Idag jobb och sen väntar en lugn kväll, R ska på hocky och jag ska försöka träna. Förkylningen eller vad det är som ligger och retar vet inte riktigt hur den vill, varken bättre eller sämre. 

Ha en fin onsdag, Höres och störes 

Gräver sin egen grav.....

Landstinget Blekinge, eller vänta region Blekinge är vi vist nu.... gräver i detta nu sin egen grav! 

Topp pamparna har kommit på att för att kunna bemanna upp avdelningarna på helgerna ska dessa pass bemannas av de sjuksköterskor som jobbar på mottagningarna dagtid måndag till fredag! 

Att vi som jobbar på "golvet" inte ens blivit tillfrågade vad vi tycke i frågan eller ställer oss till detta är ren och skär katastrof! Vi alla inom regionen har sökt och fått de jobb vi har av en anledning, att vi vill jobba med just det vi gör!

Jag personligen har aldrig och kommer aldrig vilja jobba på en vårdavdelning, den sortens jobb passar inte mig, lika lite som mitt jobb säkert inte skulle passa alla heller!

  Lika lite som mottagnings personalen vill gå upp på avdelningarna, lika lite vill avdelnings personalen ha upp oangagerade och bittra mottagnings sjuksköterskor!! 

Att topp pamparna tycker att vi som jobbar under dem är så pass flyttbara att man kan göra precis som man vill med oss får mig att både se rött, svart och violett!! 

Har för många år sedan gett mig själv ett löfte att aldrig vara kvar på ett jobb jag Inter trivs med eller som behandlar mig illa, vilket tyvärr innebär i detta fallet att går pamparna all in i denna fråga kommer jag säga tack och hej till region Blekinge och jag är långtifrån ensam, då kan de sitta med tomma mottagningar och underbemannade avdelningar... 

Tips på trevliga utvecklande yrkesval mottages gärna, just nu vill denna sjuksköterska glömma allt som har med vård att göra... 



Lite risp

Lite risp och slemmig i halsen, antingen är något större på G eller är det bara lite irriterande små förkylning.... hoppas irritations momentet försvinner fort!! 

Jobb halvdag igår, både för mig och R, blev handling och chill resten av dan. Idag är det heldag på jobbet och jag längtar till helg! 

Ha en fin tisdag! Höres och störes 

Det gick!

Tillbaka i verkligehtene efter en vecka till fjälls! Vasan gick vägen iår!! Inga sjukdomar, inga 30 minus och inga på åkta knän. 9 timmar och 10 min körde vi in i mål på. Resan dit var riktigt kul bitvis 😃 

Världens bästa pappa hade vallat skidorna och de höll elva loppet och han är nu utnämnd till världens bästa vallare!! 

Så skönt att loppet är gjort!! Resten av veckan blev det fokus på killarna och deras utförs premiär, vilken gick väldigt bra. Eskil kunde ha åkt hur länge som helst, Abbe var mer uttråkbar men åkte ändå lite varje dag. 

Pulka, stjärtlapp, ute lek och massa skratt, spel och trevligt sällskap. En vecka att minnas och le åt 😃 

Nu är det verklighet igen! En lugn helg med tvätt och städ och nu kickar vi igång en ny vecka. Samtliga Hansons var trötta imorse men som tur väl är börjar vi med en kortis vecka!

Ha en bra dag! Höres och störes ! 

RSS 2.0