Härliga helg

Å vad jag älskar helger! Är helt underbart väder idag. Började dagen med en lugn frukost med tända ljus, sen fixade jag lite med jappy och hans bur. Efter det bar det iväg ut till farmor med rullskidorna och efter det har jag bakat muffins till praktiken.

Är ju bara 4 dagar kvar på praktiken, så får la ha lite fika o bjuda på nu i veckan- perffekt att man kan baka nu när man är hemma, har inga baksaker i lund.

I eftermiddag blir det lugnt, en promenad med mamma, ett bad kanske. En helt underbar lördag med andra ord!

Imon blir det teater i olofström- hem till havet, ska bli kul.

Höres och störes.

Fredag!

Nu är det helg! Jobbade i natt och det gick bra- var en lugn och skön natt, fick gå vid fem så jag hann med tjugo i sex tåget till Blekinge, sovit en del på dan sen gått o sprungit med familjen.


I kväll blir det god mat och trevligt sällskap och i morgon blir det ut till farmor en runda.


Hoppas ni får en bra fredags kväll!


Höres och störes


Några timmar till sen är det helg

om nästan exakt 12 h är det helg, då hoppas jag att jag sitter på tåget på väg hem till Blekinge, men först ska jag jobba- börjar kl nio.

Hoppas på en lugn natt, sovande patienter och få ringningar:-)

Ska bli jätte kul att komma hem, var ett tag sedan nu, ska bara träffa familjen, umgås och kolla teater- ska ha en riktig myshelg!

Höres och störes.

Klarade det

Gud vad skönt! Klarade mina båda eximinationer idag:-) Så i kväll sitter jag framför tv:n o bara sappar- med gott samvete!

I morgon är det en mördag dag, med dubbla jobb pass- men sen är det helg! Väskan är packad o på fredag morgon drar jag till blekinge!

Höres och störes.

Rörigt

Allt har varit rörigt idag, känns som jag inte har gjort något vettigt alls, ändå säger min handledare att hon inte skulle klara dagen utan mig- vad har jag missat?

Ikväll blir det squas med Mia, imon eximination hela dan!

Höres och störes

Jaha

Ett arbetspass klart- gud vad rörigt det har varit idag! Två avdelningar som är ihopslagna denna vecka, många patienter och för lite sängar! Kul- eller inte när man är en förvirrad student i vanliga fall.

Denna veckan blir det jobb imorgon, skola på onsdag och sen dubbla pass på torsdag- först 7-15,30 och sen 21-07, ska bli intresant och se hur trött man är efter det:-)

Var hos farbror doktorn idag- som villa ta sig en titt på mig o ta om lite prover- så nu får vi hoppas att han inte hör av sig mer!

Höres och störes!


Tiden går för snabbt (på helgerna)

Åter söndag, så var denna helgen nästan slut- suck!  Vill inte ha en hel vecka framför mig igen, men inte mycket att göra åt tyvärr.

Igår gjorde jag inte ett skit, låg bara på soffan o sappade, men ganska skönt ibland, idag har jag hunnit plugga lite. Ska ut till Mia o jonas senare o springa en runda och även plugga lite matte, bra o passa på så man har någon att fråga om man kör fast!

Ska nog försöka hinna gå en sväng med Frida också,

Sen kommer jag givetvis ha söndags ångest i kväll, inför en ny vecka!! Vill inte! Men jag kämpar på, finns inte så mycket annat att göra.

Hoppas ni haft en bra helg, höres och störes.

Lyckad kväll.

Fattar inte varför inte jag kan sova längre än till åtta när jag har varit ute o svirat kvällen/natten innan. Var hemma vid halv tre, men vaknar ändå vid åtta- lite störande, men fick i alla fall en mys frukost med ring så spelar vi och tända ljus:-)

Hade en jätte bra kväll igår, först supertrevligt hos Frida där vi bara snackade av oss en masse, sen blev det Helsingkrona och dansa till slager låtar natten lång!

Ganska mycket folk, musiken var sådär, men ju längre kvällen gick desto trevligare blev det;-)

Idag har jag inga planer alls, får se vad som händer- kanske stannar i sängen o bara myser, är ju tråkväder ändå

Höres och störes!

Veckan äntligen slut!!

Ja jag överlevde veckan! Var tungt i måndags, men nu är det fredag och mys:-) I kväll blir det helsingkrona och slager, men först ner till frida och snacka lite skit!

Fick sluta två idag, fanns typ inget att göra- sjukt trist, tur att jag slapp sitta av tiden till halv fyra, perffekt o komma hem lite tidigare- hann jag ju springa en sväng så jag slipper det imon:-P

Har världens bästa combo, tvättade åt mig idag och när jag kom hem var lägenheten städad:-) Me like!!

Annars har jag inga planer för helgen, får se vad jag hittar på.

höres och störes

1 arbetspass kvar.

Snart är det äntligen helg!! Ett arbetspass kvar sen är det ledigt i två dagar, Praktiken idag har gått hyfsat bra, men i mellanåt är det riktigt drygt!

Ikväll blir det nog bara soffan tror jag, känner inte för att simma, och vill inte chocka kroppen med ett pass på Gerda än, kanske går bort och handlar så jag slipper det på lördag- men får se.

Höres och störes

2 arbetspass kvar

Ännu ett par arbetspass bakom mig, nu är det bara 2 kvar innan det är helg! Vet inte varför men praktiken suger för tillfället, är inte roligt alls, vill bara göra det jag ska och sen få gå hem!

Kan vara för att jag är en rätt sjålvständig människa, men på praktiken blir man ständigt övervakad och dubbel kollad, har jag varit inne hos patienten och pratat så går min handledare in 5 min efter mig och också pratar, känns inte som om hon litar på mig.. men bara 2 och en halv vecka kvar!!

Har börjat träna lite smått, och det känns jätte härligt:-) Mår som bäst när jag får snöra på mig löparskorna och ge mig ut- eller rättare sagt mår jag som bäst efter löppasset;-) hihi

Ikväll blir det bonde med Frida, så bara en slapp onsdags kväll!!

Höres och störes.

4 arbetspass kvar!

Så var ett av 5 arbetspas klart för denna veckan! Usch känns som en hel evighet innan det blir fredag! Men förhoppningsvis sitter jag här snart på fredag och tänker- oj vad snabbt veckan gick.

Börjar seriöst bli trött på praktiken nu!

Får se om jag orkar rulla ner för backen o simma lite snart, men kanske blir det en hel kväll i soffan- kan vara ganska skönt ibland, tänkte ta det lite lugnt med träningen denna veckan också och börja ordentligt nästa vecka!

Annars borde jag plugga matte denna veckan, men orkar inte riktigt ta tag i plugg efter jobbet- pust är allmänt negativ för tillfället, behöver en ny tändning- men vet inte varifrån jag ska få den!

Höres och störes!

40 h/vecka nej tack!

Söndag eftermiddag, jag har haft en lugn helg med lite promenader och läsning.

Idag har jag, mia o jonas varit ute i Skrylle o gått en sväng, jätte härligt att komma ut i skogen lite, slippa att höra bilar hela tiden när man går, resten av dagen tänker jag nog tillbringa i soffan:-P

Imorgon är det måndag och jag har en 40h vecka framför mig- inte så peppande kan jag säga, vist det är så livet kommer att se ut sen, men då får man betalt! jag tycker 40 h vecka är för mycket när man inte får sen spänn för det- får i princip betala för att få vara där.

Men det är väl bara att kämpa på antar jag, kommer ju snart helg till:-)

Höres och störes.

Vad göra månne?

Lördag o klockan är 10,44- har sprungit en sväng, ätit frukost, duschat, kollat internet och TV, men vad ska man nu hitta på månne?

Har verkligen ingen aning vad man kan hitta på, gå en runda kanske- men det kan man inte göra hela dan, blir kanske bara slapp i soffan lite Tv och en god bok, vem vet.

Ganska skönt att inte ha några måsten!

Har ni några förslag så hör av er:-)

Höres och störes

Helg!

Så var det äntligen helg!

Kollat på möss och människor idag med mooms teatern- den var riktigt bra, kan jag rekomendera!!

Snart sängen sen får vi se vad helgen bjuder på!

höres och störes

Biter i kinderna.

Nu är det riktigt kallt, har precis kommit in från en liten promenad och det riktigt biter i kinderna- härligt.

Idag har jag varit en halv dag på strålbehandlingen för att se hur det går till. Började att se på hur man gör masker till dem som strålar huvudet, man gör en avgutning av huvudet i ett formbart nät som sedan stelnar- jag hade fått cellskräck i en sån mask kan jag säga!

Sen fick vi se hur strålningen gick till, inte så stimullerande- man leder in patienten i rummet, lägger den på en bits, går ut ur rummet, knapparar lite på datorn och sen hjälper man patienten ut- deffenetivt inget jobb jag kan tänka mig, alldeles för tråkigt.

Skönt att komma hem lite tidigt idag, lagade lite korvstroganoff och sen blev det en skön simmning. Ikväll blir det nog bara Tv ocn slapp för min del:-)

Höres och störes

Mitt i veckan.

Onsdagen snart slut.
Haft en bra men stressig dag på jobbet.
Gått en sväng med Mia och sedan ätit gott.

Nu har jag betalt räkningar för 1400 kr- jippi.
Bonde och en kopp varm choklad nästa!

Höres och störes.

Kallt men mysigt

Nu börjar det bli höst på riktigt!! Tempen har krupit under 5 graders sträcket och det biter i kinderna när man går ut- jag gillar det:-)

Har precis kommit in från en uppfriskande promenad, var riktigt skönt att känna hur det bet i kinderna, snart blir det frukost och sen börjar jag jobba halv två- inte jätte peppe, men brukar gå rätt bra när man väl är där!

Hade en jätte mysig kväll med tjejerna igår, thai mat o skitprat- kan inte bli bättre, sen kom syrran o höll mig sällskap en stund, och det var också mycket trevligt- Med andra ord en väldigt mysig måndags kväll över lag:-)

Höres och störes!!

Lite lite bättre

Vaknade idag och kände mig faktiskt lite lite bättre, svullnaden under hakan har börjat gå ner, det gör inte lika ont att svälja och jag har till och med orkat simma 30 min idag- första "tränings passet" på två och en halv vecka- hoppas kunna springa en liten sväng på lördag, vill inta börja för hårt för då åker jag la dit igen!

Idag har jag tvättat, lägenheten har blivit städad och ljungen planterad- så nu är det fint både inne och ute:-)

I eftermiddag/kväll ska jag träffa frida, maria och ebba, vi ska fira lite födelsedagar som varit i sommar genom att äta lite gott o prata skit- ska bli jätte trevligt!!

Imorgon börjar arbetsveckan och jag är inte pepp!! Men det går nog snabbt- snart helg och då blir det möss och människor.

Höres och störes!

Ja helgen är slut:-)

Yes helgen är snart slut- inte ofta jag känner o säger så, men har man jobbat både igår o idag så är det exakt så man känner:-)

Har i och för sig gott ganska bra o jobba, var lite jobbigt igår med dödsfall, idiotiska sjuksköterskor och många patienter. Men idag har det varit lugnt och skönt, haft mina två små damer för mig själv och förutom dessa två har jag satt min första PVK på patient och det gick jätte bra!!

Måste ju berätta hur det gick att shoppa i fredags. Det gick för bra kan man säga (som vanligt)!! Åkte ut till Nova med Mia och kom hem 1000 kr fattigare. Fast å andra sidan så fick jag ganska mycket för pengarna, köpte ett par stövlar, en tunika, en kofta, en kjol, ett par thigts och en hårborste- Så jag är nöjd trots att det sved att göra av med så mycket pengar:-)!!

Har skickat iväg mitt skolarbete som skulle skickas imon, så det känns gött att fått det klart så här långt. Resten av dagen ska jag nog inte göra nått speciellt, kanske gå en sväng om det slutar regna!

Hoppas ni haft en bra helg. Höres och störes

Fredag och fitn väder

Det är fredag och solen lyser, jag har faktiskt varit ute och gått 5,5 km idag- trodde jag skulle dö efter 1km och resten av rundan- min kropp motarbetar mig!!

Är ledig idag, ska jobba helgen. I eftermiddag ska jag o mia ut till Nova en sväng o sen ska jag köra henne till malmö i kväll, där jag även ska hemta henne o jonas i natt.

Får se om det blir helsingrkona i kväll kanske, får se om kroppen orkar, hade varit sjukt kul- är ju slager i kväll:-)

Som sagt väntar en jobb helg för mig, inte jätte peppe. men har inget val. Det som suger mest är att jobba imon kväll!! Är ju sverige-danmark!

Höres och störes.

Sjukdom är så himmla trist,
undra vad jag har för jäkla birst?
A,B och C-vitaminer jag tar,
säg mig vad det då finns kvar?
Kanske är det grisen jag fått,
för så här dåligt var det länge sedan jag mått!
Att ligga i sängen är inte kul,
hoppas verkligen att jag blir frisk till jul!!


En ganska bra dag.

Började inte så bra idag- jobbiga nätter, går inte in på detaljer:-) Men efter ett par timmar bar det av till skolan o lite övningsseminarie och omvårdnadshandledning. Ganska soft med andra ord:-)

Efter det satt jag, frida o maria o bara snackade skit ett par timmar-alltid lika roligt o träffa tjejerna!!

Nu i kväll har jag handlat lite, o nu firar jag lill fredag då jag imon ska köra o sen jobba hela helgen, så dricker lite cider o äter lite gott:-) Ibland måste man få bara vara!!

Höres och störes!

Bonde

Onsdagen börjar närma sig sitt slut, i kväll blir det bonde med frida- lugnt och skönt.

Planerat in de förlorade dagarna på praktikne, så nu blir det 4 veckor med fulltidsarbete- jippi!

Tagit prover idag, hoppas de visar att jag är frisk som en nötkärna:-) Gör de nog inte för jag är fortfarande rejält trött tyvärr.

Är lite opepp för tillfället, vill träna!!! Men inte bra o träna när man går på antibiotika och föresten hade inte min kropp orkat:-(

Höres och störes

Lite mindre

Har lyckats jobba idag:-) Haft mina trötthets faser, men tagit mig igenom dem o jobbat på. Haft hand om 2 patienter själv idag, 2 patienter som är riktigt dåliga och har en massa konstiga mediciner- så ingen mjukstart för mig inte!

Mår över lag bättre, och tror allt att svullnaden under hakan har gått ner lite lite, vet inte om det är sanning eller önsketänkande- vill inte sticka hål i den!!

Vackert väder är det, får se om jag orkar gå en liten sväng senare kanske.

Höres och störes

Farbor doktorn

Jaha, så har man varit på sitt första läkarbesök i Lund, En alldeles nyöppnad privat vårdcentral här uppe på norrafäladen fick det bli, till den vanliga vårdcentralen kom man ju inte ens fram till.

Fick träffa en trevlig doktor som klämde och kände på min svullna haka/hals och konstaterade att jag nog har en infektion i kroppen, så en packet antibiotika rikare o 300 kr fattigare gick jag hem med löfte att komma tillbaka på onsdag för provtagning- Nu tänker jag bli frisk, är trött på det här nu!!

Är ledig idag, men hade tänkt jobba ändå, men båda mina handledare var lediga så jag satt o skrev nån timme på jobbet o sen cyklade jag hem för att fortsätta plugga här hemma, och tur var det för hade inte orkat en hel dag på jobbet. Har mina perioder, ena stunden ganska pigg o andra vill jag bara krypa ner i ett hål o försvinna.

Helgen har varit skitväder, men mia o jonas har gjort den mysig ändå- Tack ni båda för att ni orkar med mig:-)

Igår kväll fick jag oväntat besök, vid sju ringer det på dörren och in kommer Tiaz o en kompis till honom, de har kollat hokey i Malmö o kommer inom med lite frukt  till mig- glad överaskning!!

Idag har jag fått lite pluggat, vet inte hur jag ska gå vidare nu. så vad eftermiddagen bjuder på får vi se:-) 

Håll alla tummar ni har för att jag ska orka jobba imon!! Höres och störes.

Höst väder

Höst väder, kan man lugnt säga, regnar och blåser satan! Hade gärna kunnat gå utanför dörren idag, men inte så sugen när det virvlar regntornados och löv tyfoner. Jäkla skit, vad ska man göra hela dagen??

Jag tror jag har blivit drabbad av egyptens sju svåra olyckor, jag är inne på nr 2. Kliar på hela kroppen, höll på att bli galen i natt- och det har ju inte slutat, kan vara psykiskt men fanken vad det kliar!

Skulle tagit mig ner till stan, kollat runt lite, och så skulle jag hyrt en film till i kväll- inte värt det!

Blä Blä Blä Blä:-)

Höres och störes

 Alla ni som inte såg teatern kan få ett litet smakprov;-)

http://www.youtube.com/watch?v=3Vwv_wTWKRk


Otroligt

http://www.youtube.com/watch?v=t9-CS2v8wcc 


Huvudet upp och fötterna ner!!

Madde Svensson börjar sakta återuppstå från de döda! Har än så länge lyckats vara sittande mer än jag har varit liggande, har bytt lakan och ligger nu ovanpå överkastet- måste ses som ett resultat i rätt riktning:-)

Senare i eftermiddag ska jag duscha o ta på mig riktiga kläder, vet att det brukar påskynda tillfrisknandet lite. Dock smakar mig inget än, vaknar o är lite små illamående, blir lite hungrig efter nån timme men fortfarande lite illamående, och när jag väl äter så smakar det inte speciellt gott!

Hoppas det blir bättre ju längre helgen går!

Vädret är ganska intresant idag, först var det fint, sen blev det mulet och haglade och nu är det ganska fint igen! Så skönt att huvudverken börjar släppa, nu har jag kunnat läsa lite och det är en gudagåva så man slipper dö av tristess!

Höres och störes.

Ge upp!

Nu börjar seriöst mitt tålamod ta slut!! En vecka av sjukdom- nu räcker det! Lite bättre idag, inte behövt ta nån ipren än, men nu börjar huvudverken komma smygande igen- pallar inte.


Är hungrig, men känner inte för att äta- väldigt mysko. Är så jäkla tråkigt att vara sjuk, TV suger, orkar inte läsa tack vara huvudverken och datorn är inget bra sällskap.


Vill bli frisk nu!! Vill kunna träna igen- NU NU NU!! I morgon ska jag åter ta mitt liv, ska tvinga mig själv att vara uppe, handla lite (har inte hadlat på hela veckan- tack mia för det du köpte:-)) och byta lakan. Det är mina mål imorgon och de ska genomföras om jag så dör på kuppen!!


Hoppas er vecka varit bättre än min, höres och störes!!


RSS 2.0